вівторок, 4 грудня 2018 р.



  Пам'яті Миколи Кравця  

22 листопада 2018 р. кафедра всесвітньої історії факультету історії, етнології і права провела вечір пам’яті, присвячений 90-річчю з дня народження видатного історика України, доктора історичних наук, професора Кравця Миколи Миколайовича, який з 1975 по 2006 рр. працював у ВДПУ імені Михайла Коцюбинського на посадах завідувача, професора кафедри всесвітньої історії.





Вечір розпочав нинішній завідувач кафедри всесвітньої історії, доктор історичних наук, професор Олег Мельничук, який ознайомив присутніх з основними віхами життєвого шляху Миколи Миколайовича.





З аналізом наукової спадщини вченого виступила завідувач інформаційно-бібліографічним відділом бібліотеки університету Тетяна Мирохіна. Вона презентувала підготовлений бібліографічний покажчик праць та представлену виставку.



Своїми спогадами про дитинство, наукову та педагогічну діяльність Миколи Миколайовича поділилися: землячка із Холмщини Ніна Мельничук; колеги та учні – ректор Вінницької академії неперервної освіти, д.і.н., професор Степан Дровозюк; директор Державного архіву Вінницької області, д.і.н., професор Юрій Легун; представник Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення у Вінницькій області Вадим Мазурик; завідувач кафедри історії та культури України, д.і.н., професор Ольга Коляструк; к.і.н., доцент Сергій Калитко; к.і.н., доцент, завідувач кафедри Вінницького комунального гуманітарно-педагогічного коледжу Анатолій Лисий; козак полку ім. Івана Богуна Микола Мельник; випускник факультету, місцевий краєзнавець Ігор Плахотнюк.





З прикінцевим словом виступив декан факультету історії, етнології і права професор Юрій Зінько, який подякував присутнім за участь та наголосив на важливості вшанування світлої пам’яті Миколи Миколайовича Кравця, видатного вченого, патріота України. Його життєвий шлях має стати взірцем наслідування для нинішніх студентів-істориків.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Бібліотека планує розмістити тут флеш-інфо

МЕТА БЛОГУ:

- Неформальний контакт з користувачами бібліотеки
- Публікація фото та відеоматеріалів
- Знайомство з новинами бібліотечного життя
- Публікація цікавих фактів
Знайомтесь з нашими матеріалами на блозі

Залишайте коментарі