неділю, 3 січня 2021 р.

 

З НОВИМ 2021 РОКОМ ТА РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ 

АНГЛІЯ - ТРАДИЦІЙНА СТРАВА НА РІЗДВО 

Англійці дуже поважають традиції сімейного свята на Різдво. Тому, збираються всією сім'єю за святковим столом.   Як правило, в Великобританії різдвяну вечерю починають у другій половині дня. В Англії, як і в Америці, ні в одній поважаючої себе родині, жоден різдвяний стіл не обійдеться без індички.   Індичка, подається, в смаженому або фаршированому вигляді. Ну, а на півночі Англії віддають перевагу смаженому гусаку. Подача цих страв є, вже звичною традицією. Глава сімейства розрізає дичину і розкладає її на тарілки гостям.   



А як же солоденьке? !! - Обов'язково! Традиційним десертом є горезвісний Англійський різдвяний пиріг / пудинг. Його начиняють родзинками, мигдалем, медом, хлібними крихтами і чорносливом і просочують ромом. Смак просто божественний !!! Якщо Ви не знаєте що привезти з Англії друзям і рідним - беріть різдвяний пиріг і не прогадаєте! Купити його можна в святковій коробці в будь-якому супермаркеті.



ФІНЛЯНДІЯ - СТРАВА  НА РІЗДВО
 Фіни також не проти щільно перекусити, щоб зігрітися в морозне зимове свято. Новорічний стіл в Фінляндії прикрашають, курячі стегенця, замариновані у фруктовому оцті з часником спеціями і гірчицею. Не обійтися і без національної страви - маринована свіжа риба жирних сортів. 



Так само на святковому столі у фінів можна побачити запіканку з печінкою і родзинками, буряковий салат, запечену ріпу або картоплю. Традиційним напоєм в Фінляндії вважається глінтвейн


НІМЕЧЧИНА - РІЗДВЯНИЙ ГУСАК АБО КОРОП? 




Німці теж люблять смачно поїсти за святковим новорічним столом. На якому можна зустріти таку відому страву як гусак з яблуками, лосось з вершками і ароматна гірчична картопля і смажений короп. За традицією на столі повинно бути 7-9 страв з продуктів, які символізують зародження життя, такі як: яйця, ікра, пшениця, горох і боби. Різдвяний глінтвейн є традиційним напоєм. На десерт балують себе горіховим пирогом і марципановим тортом.






ЧЕХІЯ
Стравою номер один в національному різдвяному меню вважається смажений короп. Його подають з картопляним салатом (аналог нашого «олів'є», але, звичайно, без докторської ковбаси). Ще коропа прийнято фарширувати, варити з нього суп, запікати - словом, вибір зобов'язує.



Прийнято подавати на стіл запеченого гусака з солодким ягідним соусом.

ПОЛЬЩА

Як правило, поляки готують на Різдво пісне і м’ясне меню. Пов’язано це з тим, що 24 грудня ще піст і на столі у Святвечір не може бути м’яса. Короп, червоний борщ, оселедець, тушкована капуста, вареники з капустою і грибами, маковий рулет — всього на столі повинно бути дванадцять страв.




За традицією в Святвечір на столі відсутній алкоголь.  За традицією, на Святвечір за столом залишають одне пусте місце для випадкового гостя. Якщо хтось постукає в двері, господар будинку повинен його нагодувати.


ЯПОНІЯ

Хоч більшість населення Японії не є християнами, але під впливом західної культури вони все одно святкують Різдво. Вихідного в цей день немає, бо свято неофіційне, тому й головні святкування відбуваються лише ввечері 24 грудня

Курка – одна з головних страв японського Різдва. Кажуть, що так сталося через вдалу рекламну кампанію KFC. Цю їжу рекомендували японцям як найкращу альтернативу європейській качці чи гусці.




Ще одна різдвяна страва, що не так уже й дивно – Різдвяний торт. А саме: бісквітний торт з білим кремом і шматочками полуниці всередині та прикрашений полуницею ззовні. Японці купують готові торти, або ж бісквіти, які достатньо наповнити вершками та прикрасити полуницею.

Детальніше: https://prosto-visa.com.ua/uk/articles/tradyciyni-novorichni-stravy-krayin-svitu

https://pikabu.ru/story/rozhdestvenskiy_tortik_v_kulture_yaponii_6281176
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Бібліотека планує розмістити тут флеш-інфо

МЕТА БЛОГУ:

- Неформальний контакт з користувачами бібліотеки
- Публікація фото та відеоматеріалів
- Знайомство з новинами бібліотечного життя
- Публікація цікавих фактів
Знайомтесь з нашими матеріалами на блозі

Залишайте коментарі