вівторок, 4 червня 2019 р.



  ДО РОКУ КИТАЮ В УКРАЇНІ
     
Міжнародні стосунки між Україною та Країною сонця, що сходить, мають давні традиції.        4 січня цього року Україна і Китай відзначили 25 років встановлення дипломатичних відносин. А 2019 рік офіційно проголошено роком Китаю в Україні. Бібліотекарі університету провели ряд заходів для студентів з Китаю, які навчаються української мови в стінах нашого ЗВО.


        Студентів ближче познайомили з роботою кожного відділу бібліотеки, провели екскурсію бібліотечними лабіринтами. Зокрема, в залі електронної інформації відвідувачів ознайомили з електронним каталогом, репозитарієм, роботою на бібліотечному сайті. 






Студенти з Китаю також переглянули виставку-хобі працівників бібліотеки, які з підручних матеріалів творять чудові поробки.

        Велике враження студенти отримали від відвідування музею Виставкової зали раритетних книг. Особливо зацікавили їх найменші та найбільші книги за форматом, раритетні видання позаминулого та минулого століть, найстаріша книга з фонду бібліотеки нашого вишу. 



Для відвідувачів організували також виставку-перегляд книг китайських авторів, літератури про Китай, видання з історії, філософії та культури цієї країни.






         Дуже цікаво провели час як студенти, так і бібліотекарі: отримали цікаву інформацію про країну, з якої приїхали іноземці, про зацікавленість українською мовою, про майбутні професійні наміри студентів.


       Насамкінець вдячні студенти залишили у Книзі відгуків Виставкової зали раритетних книг записи про власні враження від екскурсії – рідною мовою своєї країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Бібліотека планує розмістити тут флеш-інфо

МЕТА БЛОГУ:

- Неформальний контакт з користувачами бібліотеки
- Публікація фото та відеоматеріалів
- Знайомство з новинами бібліотечного життя
- Публікація цікавих фактів
Знайомтесь з нашими матеріалами на блозі

Залишайте коментарі